Boksiti: Dostavili ponudu

Bez autora
Jun 13 2010

Sindikat nikšićkih Rudnika boksita dostavio je danas menadžmentu kompanije svoj predlog socijalnog programa za zaposlene koji budu dobrovoljno napustili preduzeće. Predstavnici radnika na sastanku u Podgorici predsjedniku Odbora direktora podgoričkog Kombinata aluminijuma Vjačeslavu Krilovu, su predložili da vlasnik podigne hipotekarni kredit, kako bi vratio dug od 2,1 milion eura za stambeni fond. Sindikat bi iskoristio taj novac da obezbijedi sredstva za dodatnu isplatu na otpremnine radnicima koji se prijave za dobrovoljni odlazak. Poslovodstvo je ranije predložio da Sindikat proda 20 hiljada kvadrata zemlje, preko puta upravne zgrade, na ime duga za stambeni fond, ali ne možemo da se bavimo tom prodajom, jer ko zna kada bi obezbijedili novac. Odgovor poslodavca na predlog Sindikata se očekuju danas, a radnici će o tome biti obaviješteni sjutra na protest, koji će u deset sati biti održan ispred upravne zgrade.

Boksiti: Dostavili ponuduSindikat nikšićkih Rudnika boksita dostavio je danas menadžmentu kompanije svoj predlog socijalnog programa za zaposlene koji budu dobrovoljno napustili preduzeće.

Predsjednik Sindikata Borisav Bojanović kazao je da su predstavnici radnika na sastanku u Podgorici predsjedniku Odbora direktora podgoričkog Kombinata aluminijuma Vjačeslavu Krilovu, predložili da vlasnik podigne hipotekarni kredit, kako bi vratio dug od 2,1 milion eura za stambeni fond.

Sindikat bi, prema njegovim riječima, iskoristio taj novac da obezbijedi sredstva za dodatnu isplatu na otpremnine radnicima koji se prijave za dobrovoljni odlazak.

„Poslovodstvo je ranije predložio da Sindikat proda 20 hiljada kvadrata zemlje, preko puta upravne zgrade, na ime duga za stambeni fond, ali ne možemo da se bavimo tom prodajom, jer ko zna kada bi obezbijedili novac", saopštio je Bojanović.

On je dodao da odgovor poslodavca na predlog Sindikata očekuju danas, kao i da će radnici o tome biti obaviješteni sjutra na protest, koji će u deset sati biti održan ispred upravne zgrade.

Iz Sindikata su podsjetili da je poslodavac za dobrovoljni odlazak predložio okviran iznos otpremnina od po 23 hiljade eura, kao i da je uprava kompanije spremna da obezbijedi kredit od 4,5 miliona eura i proda imovinu Sektora prerade-Pecaru, kako bi obezbijedio potrebni novac.

Radnici Boksita, njih oko 300, i dalje danonoćno borave u upravnoj zgradi, koju su zauzeli 3. juna, nezadovoljni jer menadžment nije ispunio dogovorene obaveze.

Sindikat zahtijeva pokretanje proizvodnje, upošljavanje svih radnika, isplatu dvije zarade i ostavke dijela menadžerskog tima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik